Pomešajte sitno iseckane smokve, suvo grožđe, rendanu čokoladu, seckane orahe i kašiku brašna. Umutite u čvrst sneg 10 belanaca, pa dodajte šećer, kašiku po kašiku. U belanca pažljivo umešajte mlevene orahe i smesu od smokava, pa pecite u podmazanom plehu u zagrejanoj pećnici. Pečenu koru ohladite i podelite na dva jednaka dela. Za fil na pari skuvajte žumanca sa šećerom. Dodajte rastopljenu čokoladu, skinute s vatre i ohladite. Penasto umutite margarin sa vanilin šećerom i sjedinite s ohlađenim kremom. Nafilujte tortu i ukrasite po želji.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Smokvica
Pomešajte sitno iseckane smokve, suvo grožđe, rendanu čokoladu, seckane orahe i kašiku brašna. Umutite u čvrst sneg 10 belanaca, pa dodajte šećer, kašiku po kašiku. U belanca pažljivo umešajte mlevene orahe i smesu od smokava, pa pecite u podmazanom plehu u zagrejanoj pećnici. Pečenu koru ohladite i podelite na dva jednaka dela. Za fil na pari skuvajte žumanca sa šećerom. Dodajte rastopljenu čokoladu, skinute s vatre i ohladite. Penasto umutite margarin sa vanilin šećerom i sjedinite s ohlađenim kremom. Nafilujte tortu i ukrasite po želji.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.