Proso prelijte duplom količinom hladne vode i stavite da se kuva. Kad voda provri, kuvajte na srednjoj temperaturi još desetak minuta uz dodavanje tople vode prema potrebi. Isključite ringlu, a šerpu ostavite dok proso sasvim ne nabubri i ne ohladi se. U međuvremenu usitnite viljuškom filete oslića, ubacite meso sa začinima u blender, dodajte proso i izmešajte. Ubacite prezle da se dobije gusta smesa za oblikovanje. Vlažnim rukama formirajte ćevape i odmah ih pržite na vrelom ulju dok ne porumene. Odlažite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Riblji ćevap s prosom
Proso prelijte duplom količinom hladne vode i stavite da se kuva. Kad voda provri, kuvajte na srednjoj temperaturi još desetak minuta uz dodavanje tople vode prema potrebi. Isključite ringlu, a šerpu ostavite dok proso sasvim ne nabubri i ne ohladi se. U međuvremenu usitnite viljuškom filete oslića, ubacite meso sa začinima u blender, dodajte proso i izmešajte. Ubacite prezle da se dobije gusta smesa za oblikovanje. Vlažnim rukama formirajte ćevape i odmah ih pržite na vrelom ulju dok ne porumene. Odlažite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.