Odstranite koru sa starog hleba, sredinu stavite u činijicu i prelijte mlakom vodom. Dodajte so i maslinovo ulje, ostavite sa strane nekoliko minuta da hleb upije vodu i omekša. Oljušten i isečen paradajz ubacite u blender. Dodajte isečene, očišćene paprike, krastavac, crni i beli luk. Sve to dobro izblendirajte. Dodajte omekšali hleb i sirće, pa još jednom izblendirajte. Sipajte vodu da dobijete čorbu željene gustine i ostavite u frižideru da se dobro ohladi. Čorbu poslužite sa sitno seckanim oljuštenim paradajzom i listovima bosiljka.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Gaspačo
Odstranite koru sa starog hleba, sredinu stavite u činijicu i prelijte mlakom vodom. Dodajte so i maslinovo ulje, ostavite sa strane nekoliko minuta da hleb upije vodu i omekša. Oljušten i isečen paradajz ubacite u blender. Dodajte isečene, očišćene paprike, krastavac, crni i beli luk. Sve to dobro izblendirajte. Dodajte omekšali hleb i sirće, pa još jednom izblendirajte. Sipajte vodu da dobijete čorbu željene gustine i ostavite u frižideru da se dobro ohladi. Čorbu poslužite sa sitno seckanim oljuštenim paradajzom i listovima bosiljka.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.