Francuzi su se prema pripremanju hrane uvek odnosili odgovorno i ozbiljno, pa nije ni čudo da su od kuvanja napravili svojevrsnu umetnost i što se njihova kuhinja od 18. veka smatra vodećom i najprefinjenijom evropskom kuhinjom. Gotovo da nema porodice koja s kolena na koleno ne prenosi neku kulinarsku tajnu. Francuska kuhinja je veoma raznovrsna i sastoji se od više regionalnih kuhinja, među kojima su najpoznatije normandijska, provansalska, bretanjska, pariska, burgundijska…
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Francuska kuhinja: Bon apetit ili prijatno
Francuzi su se prema pripremanju hrane uvek odnosili odgovorno i ozbiljno, pa nije ni čudo da su od kuvanja napravili svojevrsnu umetnost i što se njihova kuhinja od 18. veka smatra vodećom i najprefinjenijom evropskom kuhinjom. Gotovo da nema porodice koja s kolena na koleno ne prenosi neku kulinarsku tajnu. Francuska kuhinja je veoma raznovrsna i sastoji se od više regionalnih kuhinja, među kojima su najpoznatije normandijska, provansalska, bretanjska, pariska, burgundijska…
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.