Propržite sitno iseckan crni luk. Dodajte pirinač, pa sve prelijte vodom. Dodajte suve začine, promešajte, pa kuvajte da pirinač omekša. Potom ocedite višak tečnosti, umešajte iseckan peršun i nanu, pa ostavite da se prohladi. Listove vinove loze probarite u vodi u koju ste dodali sodu bikarbonu i malo soli. Procedite ih i prebacite u sud s hladnom vodom. Potom listove vadite i na svaki stavite pomalo pirinča, pa zavijte sarmice. Ređajte ih na dno šerpe koju ste obložili lišćem. Sarme prelijte rastopljenim maslacem, sokom od limuna i vrućom vodom, pa kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko 40 minuta.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Sarmice od vinove loze
Propržite sitno iseckan crni luk. Dodajte pirinač, pa sve prelijte vodom. Dodajte suve začine, promešajte, pa kuvajte da pirinač omekša. Potom ocedite višak tečnosti, umešajte iseckan peršun i nanu, pa ostavite da se prohladi. Listove vinove loze probarite u vodi u koju ste dodali sodu bikarbonu i malo soli. Procedite ih i prebacite u sud s hladnom vodom. Potom listove vadite i na svaki stavite pomalo pirinča, pa zavijte sarmice. Ređajte ih na dno šerpe koju ste obložili lišćem. Sarme prelijte rastopljenim maslacem, sokom od limuna i vrućom vodom, pa kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko 40 minuta.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.