Izrendajte oljuštene jabuke, pošećerite ih po ukusu, dodajte im oprano suvo grožđe, seckane orahe i cimet, pa sve dobro izmešajte. Brašno pomešajte sa šećerom, pa u to dodajte sodu bikarbonu rastvorenu u malo mlake vode. Sve zamesite s uljem. Ako se testo teško mesi, dodajte malo soka od jabuka. Umešeno glatko testo podelite na pola. Prvi deo rastanjite oklagijom i stavite u podmazan pleh. Preko nanesite fil od jabuka, pa odozgo stavite drugi deo rastanjenog testa. Isecite na kocke i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pečenu pitu bogato pospite šećerom u prahu i listićima badema.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Lenja pita
Izrendajte oljuštene jabuke, pošećerite ih po ukusu, dodajte im oprano suvo grožđe, seckane orahe i cimet, pa sve dobro izmešajte. Brašno pomešajte sa šećerom, pa u to dodajte sodu bikarbonu rastvorenu u malo mlake vode. Sve zamesite s uljem. Ako se testo teško mesi, dodajte malo soka od jabuka. Umešeno glatko testo podelite na pola. Prvi deo rastanjite oklagijom i stavite u podmazan pleh. Preko nanesite fil od jabuka, pa odozgo stavite drugi deo rastanjenog testa. Isecite na kocke i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pečenu pitu bogato pospite šećerom u prahu i listićima badema.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.