U Vojvodini bećarom zovu, neženju, momka veseljaka i bezemljaša. U davna vremena oni su hleb zarađivali čuvajući od lopova gazdinske bašte u kojima je uvek bilo paradajza, luka i paprike. Uz malo soli i poneko jaje svaki je u svojoj kolibi mogao očas posla da spremi ručak. Sve bi seckali sataricom, pa se ovo, danas omiljeno letnje jelo, zove i sataraš.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Isprobajte bećarac na 4 načina: Najbrže jelo za ljubitelje povrća
U Vojvodini bećarom zovu, neženju, momka veseljaka i bezemljaša. U davna vremena oni su hleb zarađivali čuvajući od lopova gazdinske bašte u kojima je uvek bilo paradajza, luka i paprike. Uz malo soli i poneko jaje svaki je u svojoj kolibi mogao očas posla da spremi ručak. Sve bi seckali sataricom, pa se ovo, danas omiljeno letnje jelo, zove i sataraš.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.