U "Blic danu" istražujemo: Da li će voće u Srbiji uskoro postati luksuz?

U Blic danu" istražujemo: Da li će voće u Srbiji uskoro postati luksuz?

0
voce kombo RAS Shutterstock
Foto: Shutterstock / RAS Srbija
voce kombo RAS Shutterstock
Slušaj vest
0:00/ 0:00

Leto koje obiluje sezonskim voćem, ovog leta nije nas naročito počastilo plodovima koje svi čekamo cele godine. Sezona letnjih sorti je na izmaku, a mnogi u Srbiji ostali su željni jagoda, trešanja, kajsija, šumskog voća… Prinosi su, najpre zbog mraza, a potom zbog smene grada i suše, u voćnjacima širom

Srbije smanjeni i za 50 odsto, a ono malo plodova što je uspelo da “preživi” i da se ubere, nije ličilo na naše, domaće voće na kakvo smo navikli. Ni po ukusu, ni po cenama. U Blic DAN-u istražujemo da li će voće u Srbiji uskoro postati luksuz? Zašto su na kraju avgusta cene na tezgama i dalje astronomske i koliko nam zapravo novca treba da bismo napravili skromne zalihe sezonskog voća za zimu?

O svemu ovome u studiju razgovaramo sa Radmilom Koprivicom, inžnjerom voćarstva, a uživo smo na pijacama u Beogradu i Čačku gde proveravamo i upoređujemo cene šljiva, nektarina, kupina, krušaka, dinja, lubenica…

.
Foto: Ringier
.
voce kombo RAS Shutterstock
voce kombo RAS Shutterstock (Foto: Shutterstock / RAS Srbija)
.
. (Foto: Ringier)
Izdvajamo za vas
Više sa weba
  • Info najnovije

  • Sportal