Leskovačka kavurma ili sprža je srpski specijalitet koji se priprema dugotrajnim procesom koji uključuje lagano prženje svinjske kože dok se mast potpuno ne izvuče. Izuzeno je popularan na jugu i obavezno se nalazi na meniju tradicionalnih restorana.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Ovo je jedan od NAJPOPULARNIJIH JUŽNJAČKIH SPECIJALITETA: Pravi gurmani ga obožavaju, a u hladnim danima je obavezan deo trpeze uz ajvar i turšiju!
Leskovačka kavurma ili sprža je srpski specijalitet koji se priprema dugotrajnim procesom koji uključuje lagano prženje svinjske kože dok se mast potpuno ne izvuče. Izuzeno je popularan na jugu i obavezno se nalazi na meniju tradicionalnih restorana.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.