Nikada, ali APSOLUTNO NIKADA ne biste smeli ovo da sipate u sudoperu, a srpske domaćice to rade bar jednom nedeljno

Iako smo svesni činjenice da pržena hrana možda baš i nije najzdravija za naš organizam, ponekad je zaista teško odoleti potrebi da ispržimo jaja ili krompiriće, ispohujemo šnicle ili tikvice, napravimo hrskave krofne ili pečenje. U domaćinstvima na našim prostorima, tradicionalno se i dalje prži na suncokretovom ulju ili u svinjskoj masti, dok su restorani i proizvođači industrijski obrađenih namirnica odavno prešli na jeftinija ulja poput palminog ili sojinog. S obzirom na to da predstavljaju bogat izvor omega-3 i omega-6 masnih kiselina i drugih korisnih nutrijenata, različite masnoće, poput maslinovog ulja ili maslaca, koristimo i u pripremi druge hrane, poput salata ili zimnice, a retko koji recept kako naše domaće, tako i inostrane kuhinje ne počinje sa “izdinstati na malo ulja/masti/putera”.

Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.