LEPOTA PIKNIKA UZ PAŠTETU I DOMAĆI HLEB Evo zašto su "paradajz" turisti zapravo najsrećniji ljudi

LEPOTA PIKNIKA UZ PAŠTETU I DOMAĆI HLEB Evo zašto su "paradajz" turisti zapravo najsrećniji ljudi

4
.
Foto: Primož Lukežič / Promo
.

Kada bi vas neko pitao koje su vaše najranije uspomene sa letovanja, čega biste se prvo setili? Verovatno „dugog“ puta do plaže, brčkanja u plićaku, izrade gradova i kula od peska i zasigurno užine koju je mama spremala svaki put kada izađete iz vode, jer od mnogo plivanja se i brzo ogladni. Sve te male stvari zapravo su bile najvrednija uspomena, jer smo tako ušuškani između mora i obale bezbrižno odrastali.

Poslednjih godina sve se više priča o „paradajz“ turistima, ali ovog puta u pozitivnom kontekstu i to je jedini ispravan način. Prava uživancija ogleda se u pikniku na divljoj plaži uz paštetu, domaći hleb iz lokalne pekare i kolektivni smeh koji uz zvuk talasa leči dušu.

.
Foto: Primož Lukežič / Promo
.

Definitivno idealne paštete za ove vrele letnje dane, bilo da pravite vaš piknik na moru, planini, ili nekoj drugoj destinaciji jesu Argeta riblje paštete, i to iz više razloga. Pre svega, u pitanju su visokokvalitetni namazi koje čine ukusi savršeno prilagođeni za leto – lagani, kremasti, lako mazivi i sa mediteranskim začinima.

.
Foto: Primož Lukežič / Promo
.

Argeta Tuna, Tuna a la siciliana, Tuna sa timijanom i limunom su neki od ukusa koji nam pomažu da oslušnemo leto. Svaki put kada otvorimo riblju Argeta paštetu preplaviće nas milina i imaćemo osećaj kao da na nekoj mediteranskoj plaži slušamo italijansku muziku, dok svakim zalogajem stvaramo novo iskustvo.

.
Foto: Primož Lukežič / Promo
.

Pored ukusa koji nas mislima vodi daleko, Argetine paštete super su izbor za poneti bilo gde da putujete – ne zauzimaju mnogo mesta u koferu, lako se konzumiraju i savršen su primer laganog i ukusnog obroka na velikim vrućinama. To je upravo zato što se u ovim ribljim paštetama koriste kvalitetni prirodni sastojci i mediteranski začini koji doprinose toj svežini. Žutorepa tuna čini osnovu u većini pašteta, a pored toga tu su i sušeni paradjz, sveža paprika, timijan i limun.

.
Foto: Primož Lukežič / Promo
.

Svi ovi ukusi ne sadrže konzervanse, veštačke boje, gluten, a ni pojačivače ukusa. To znači da sav taj šmek koji vas osvežava i daje energiju dolazi samo od prirodnih sastojaka i začina.

Argeta je upravo zbog toga ove godine lansirala novi ukus tune sa timijanom i limunom, kako bi maksimalno dočarala mediteransku kuhinju na najbolji mogući način, jer šta više od timijana asocira na topli Mediteran.

.
Foto: Primož Lukežič / Promo
.

Zato, priča o onim turistima koji sebi prave pravi mali gastronomski raj na plaži treba uvek da nam bude inspiracija. Velike avanture i spektakularna iskustva zapravo kreću od jednostavnih stvari, a bežeći od nametnutih okvira otkrivamo lepotu i slobodu života. Baš tako žive Mediteranci – rasterećeno, bezbržno, svesno i prisutno. Upravo taj osećaj slobode, hedonizma i zabave u svakom danu Argeta je iskoristila kao inspiraciju da napravi savršene ukuse, koje nam pomažu da doživimo i mi duh Mediterana.

.
. (Foto: Primož Lukežič / Promo)
.
. (Foto: Primož Lukežič / Promo)
.
. (Foto: Primož Lukežič / Promo)
.
. (Foto: Primož Lukežič / Promo)
.
. (Foto: Primož Lukežič / Promo)
.
. (Foto: Primož Lukežič / Promo)
Izdvajamo za vas
Više sa weba
  • Info najnovije

  • Sportal