Biznis Privreda
Kosti, ljuske, ostaci hrane na tanjiru nakon jela su izvor nove energije? Evo kako ugostitelji profitiraju na bačenoj hrani

Kosti, ljuske, ostaci hrane na tanjiru nakon jela su izvor nove energije? Evo kako ugostitelji profitiraju na bačenoj hrani

Za samo mesec dana u okviru pilot projekta „Otpad od hrane za zelenu energiju“ tri ugostiteljska objekta u Beogradu su preradom ostataka hrane u biogas i kompost uspela da ostvare uštedu jod 4 tone ugljen-dioksida. To je jednako količini koju apsorbuje 190 stabala tokom godinu dana. Iz resornog ministarstva najavljuju da bi od jeseni mnogo više hotela, restorana i kafića trebalo da se uključi u ovaj projekat, kao i da će raditi na zakonskoj regulativi kako bi se u narednom periodu ova vrsta otpada zbrinjavala na odgovarajući način, piše RTS.

Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.