Kasato (cassato) je poznati sicilijanski kolač koji se pravi od rikota sira i ukrašava marcipanom i voćem. Ipak, kada je napustio svoju domovinu – pojavile su se varijacije. Američki kolač istog imena je zapravo sunđerasti biskvit natopljen rumom, ukrašen voćem i ulupanom pavlakom. Još jedna popularna verzija je napolitanski kasato ili harlekin kolač: troslojni sladoled, veoma sličan indijskom kasatu – koji je takođe sladoled.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Kasato – neodoljivi troslojni sladoled
Kasato (cassato) je poznati sicilijanski kolač koji se pravi od rikota sira i ukrašava marcipanom i voćem. Ipak, kada je napustio svoju domovinu – pojavile su se varijacije. Američki kolač istog imena je zapravo sunđerasti biskvit natopljen rumom, ukrašen voćem i ulupanom pavlakom. Još jedna popularna verzija je napolitanski kasato ili harlekin kolač: troslojni sladoled, veoma sličan indijskom kasatu – koji je takođe sladoled.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.