Štrudla sa makom nekad je bila gotovo obavezna na slavskim i porodičnim trpezama – miriše na detinjstvo, strpljenje i ljubav. Miris testa koje se diže, mleka kojim se kuva mak i motanja tankih kora uvek je najavljivao veselje i okupljanje oko stola. U posebnim prilikama, pravila se sa naročitim poštovanjem - svaka korica premazana puterom, fil sa dodatkom limunove korice da izmami osmeh.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
ŠTRUDLA SA MAKOM po starom sremskom receptu: Ovo nije samo kolač, već priča, ljubav i sećanje pretočeno u najlepši ukus
Štrudla sa makom nekad je bila gotovo obavezna na slavskim i porodičnim trpezama – miriše na detinjstvo, strpljenje i ljubav. Miris testa koje se diže, mleka kojim se kuva mak i motanja tankih kora uvek je najavljivao veselje i okupljanje oko stola. U posebnim prilikama, pravila se sa naročitim poštovanjem - svaka korica premazana puterom, fil sa dodatkom limunove korice da izmami osmeh.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.