Tradicionalno slavsko žito ili koljivo nije samo poslastica koju svi volimo i onda kad nije sezona slava – to je simbol sećanja, blagoslova i porodične tradicije. U svakom domu postoji "onaj jedan recept" koji se ne menja, pa tako i u mojoj. Dedina sestra Jeja decenijama je pravila slavsko žito po receptu koji je dobila od svoje babe. Najpe ga je prihvatila moja mama, a onda i ja. Recept je stariji od 100 godina, a jedini novitet koji mu ne kvari ukus je vanilin-šećer.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Jejin recept za SLAVSKO ŽITO star je više od 100 godina: Banaćanke uvek koriste TRIK SA ĆEBETOM pa se ukus pamti DO SLEDEĆE SLAVE
Tradicionalno slavsko žito ili koljivo nije samo poslastica koju svi volimo i onda kad nije sezona slava – to je simbol sećanja, blagoslova i porodične tradicije. U svakom domu postoji "onaj jedan recept" koji se ne menja, pa tako i u mojoj. Dedina sestra Jeja decenijama je pravila slavsko žito po receptu koji je dobila od svoje babe. Najpe ga je prihvatila moja mama, a onda i ja. Recept je stariji od 100 godina, a jedini novitet koji mu ne kvari ukus je vanilin-šećer.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.