Iako rotkvica ima u supermarketima cele godine, sada im je prava sezona. Uz njih na pijacama ima i obilje zdravog zeleniša, mlade salate, spanaća, potočarke, mladog luka, divljeg radiča, tj. maslačka, zeleniša s kojim se rotkvice odlično slažu. Kada se pomešaju ovi plodovi proleća, dobiju se savršeno zdrave i hranljive salate, idealni obroci za ovaj period godine. Sočni, hrskavi, lako svarljivi koren rotkvice bogat je izvor vitamina C, a osigurava i obilje kalijuma, folata i dijetetskih vlakana. Deluje i na izlučivanje sluzi iz disajnih puteva, pa se preporučuje kod prehlade, gripa, kašlja, a smanjuje i glavobolju. Svi oni koji se bore s kilogramima treba da uvrste rotkvice u ishranu jer nemaju puno kalorija, brzo utole glad i dugo održavaju osećaj sitosti. Zbog hrskavosti idealne su u svim hladnim i toplim salatama, sendvičima, uz testeninu, a dobre su i u kombinaciji s egzotičnim voćem. Ako ih pomešate sa sirom i začinskim biljem, dobićete jednostavan i ukusan namaz, a uz dodatak crnog i belog luka, soka od limuna, maslinovog ulja, soli i bibera postaje pravi delikates. Ako vam ne prija njihova ljutina, treba da znate da je taj ukus koncentrisan u crvenoj korici. Kada je oljuštite, ljutina nestaje, ali i mnogo drugih dobrih materija koje ona sadrži.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
ROTKVICA je najzdravija grickalica, IDEALNA ZA MRŠAVLJENJE
Iako rotkvica ima u supermarketima cele godine, sada im je prava sezona. Uz njih na pijacama ima i obilje zdravog zeleniša, mlade salate, spanaća, potočarke, mladog luka, divljeg radiča, tj. maslačka, zeleniša s kojim se rotkvice odlično slažu. Kada se pomešaju ovi plodovi proleća, dobiju se savršeno zdrave i hranljive salate, idealni obroci za ovaj period godine. Sočni, hrskavi, lako svarljivi koren rotkvice bogat je izvor vitamina C, a osigurava i obilje kalijuma, folata i dijetetskih vlakana. Deluje i na izlučivanje sluzi iz disajnih puteva, pa se preporučuje kod prehlade, gripa, kašlja, a smanjuje i glavobolju. Svi oni koji se bore s kilogramima treba da uvrste rotkvice u ishranu jer nemaju puno kalorija, brzo utole glad i dugo održavaju osećaj sitosti. Zbog hrskavosti idealne su u svim hladnim i toplim salatama, sendvičima, uz testeninu, a dobre su i u kombinaciji s egzotičnim voćem. Ako ih pomešate sa sirom i začinskim biljem, dobićete jednostavan i ukusan namaz, a uz dodatak crnog i belog luka, soka od limuna, maslinovog ulja, soli i bibera postaje pravi delikates. Ako vam ne prija njihova ljutina, treba da znate da je taj ukus koncentrisan u crvenoj korici. Kada je oljuštite, ljutina nestaje, ali i mnogo drugih dobrih materija koje ona sadrži.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.