Može li unos šećera da poveća rizik od nastanka kamena u bubregu, time su se bavili naučnici iz Kine i Švedske. Rezultati njihove studije objavljeni su u časopisu Frontiers in Nutrition. Istraživači su analizirali podatke iz Nacionalne ankete o zdravlju i ishrani SAD, zabeležene od 2007. do 2018. godine, odnosno ljude koji su imali najmanje 20 godina i koji su prijavili pomenuti zdravstveni problem, a zatim otkrili koliko šećera jedu.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Naučnici iz Kine i Švedske istraživali da li ŠEĆER doprinosi da dobijete KAMEN U BUBREGU - evo do kakih saznanja su došli
Može li unos šećera da poveća rizik od nastanka kamena u bubregu, time su se bavili naučnici iz Kine i Švedske. Rezultati njihove studije objavljeni su u časopisu Frontiers in Nutrition. Istraživači su analizirali podatke iz Nacionalne ankete o zdravlju i ishrani SAD, zabeležene od 2007. do 2018. godine, odnosno ljude koji su imali najmanje 20 godina i koji su prijavili pomenuti zdravstveni problem, a zatim otkrili koliko šećera jedu.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.