Prema tradiciji, uskršnji ručak treba da bude bogat, uz obavezno meso, uglavnom pečenje, jer se veruje da privlači blagostanje i sreću. Veliki praznik slavimo u krugu porodice, uz raskošnu trpezu i različite đakonijama, a kao glavno jelo na ovaj sveti dan u našim krajevima odomaćila se sočna prasetina.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
OVO MESO NE PLANIRAJTE ZA NEDELJU! Kad Uskrs pada pre Đurđevdana, STROGO JE ZABRANJENO u srpskom narodu
Prema tradiciji, uskršnji ručak treba da bude bogat, uz obavezno meso, uglavnom pečenje, jer se veruje da privlači blagostanje i sreću. Veliki praznik slavimo u krugu porodice, uz raskošnu trpezu i različite đakonijama, a kao glavno jelo na ovaj sveti dan u našim krajevima odomaćila se sočna prasetina.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.