Ćevap je kralj, srce i duša balkanskog roštilja. Sarajevski, banjalučki, pazarski, hajdučki, deset upola s lukom, koji god želite! Ovaj mali i ukusan specijalitet od mlevenog mesa važi za kultno jelo na našim prostorima i ima duboke istorijske korene. Naziv potiče od persijske reči "kebab", a njeno značenje je vrlo zanimljivo i moglo bi da vas baci u rebus.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Svi ih obožavamo, a niko ne zna kako je nastala i ŠTA ZNAČI REČ ĆEVAP: Jelo je staro koliko i prve države
Ćevap je kralj, srce i duša balkanskog roštilja. Sarajevski, banjalučki, pazarski, hajdučki, deset upola s lukom, koji god želite! Ovaj mali i ukusan specijalitet od mlevenog mesa važi za kultno jelo na našim prostorima i ima duboke istorijske korene. Naziv potiče od persijske reči "kebab", a njeno značenje je vrlo zanimljivo i moglo bi da vas baci u rebus.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.