Da je živela i stvarala u ovom našem vremenu, Spasenija Pata Marković bila bi svojevrsni gastro guru i kraljica kuhinje, imala bi emisiju kao nekad Džulija Čajld ili danas Najdžela Loson, i učila nas da se kulinarstvo ne svodi samo na pitanja na kojoj temperaturi kuvati i koliko dugo držati u rerni određeno jelo, već da izuzetno važnu ulogu u priči igraju i pravilna ishrana, dijetetika, pripremanje slavlja i bonton za trpezom. Upravo iz tih, i mnogih drugih razloga, čuveni "Patin kuvar" i danas se smatra Biblijom srpskog kulinarstva.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Spasenija je bila NAJŠKOLOVANIJA SRPSKA DOMAĆICA: Napisala čuveni PATIN KUVAR, očarala Nušića, pa ostala PONIŽENA, PROGNANA I ZABRANJENA
Da je živela i stvarala u ovom našem vremenu, Spasenija Pata Marković bila bi svojevrsni gastro guru i kraljica kuhinje, imala bi emisiju kao nekad Džulija Čajld ili danas Najdžela Loson, i učila nas da se kulinarstvo ne svodi samo na pitanja na kojoj temperaturi kuvati i koliko dugo držati u rerni određeno jelo, već da izuzetno važnu ulogu u priči igraju i pravilna ishrana, dijetetika, pripremanje slavlja i bonton za trpezom. Upravo iz tih, i mnogih drugih razloga, čuveni "Patin kuvar" i danas se smatra Biblijom srpskog kulinarstva.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.