Jedni ih zovi SELJAČKI KOLAČI, drugi BANATSKE PALAČINKE: Starinski recept za prženo testo koje je jednako fantastično i u slanoj i u slatkoj varijanti

Jela od testa omiljena su u našim krajevima, naročito u Vojvodini. Mnoga vode poreklo iz nemačke, mađarske i slovačke kuhinje. Šufnudle, flekice, tarana, nasuvo, pa kuglof, štrudla, bundevara… A da li znate šta su skoverci? Tako su, kažu knjige, Srbi u Banatu zvali palačinke. U nekim zapisima stoji i da ova đakonija, poznata po bogatom ukusu i hrskavoj teksturi, potiče sa juga Srbije. U svakom slučaju toliko je ukusna, da vam ovom prilikom prilažemo recept!

Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.