Ako postoji miris koji nas vraća pravo u bakinu kuhinju, onda je to miris knedli sa šljivama. U avgustu, kada su šljive najsočnije i najzrelije, pravo je vreme da napravite ovu poslasticu oko čijeg se naziva decenijama "lome koplja". U Vojvodini kažu da su to gomboce (jer knedle su za supu, one se ne pune voćem), u drugim delovima Srbije kategorički tvrde da su knedle sa šljivama, ali jedno je sigurno - svi ih vole!
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Vojvođani zovu GOMBOCE, a pravi sladokusci ne prave pitanje - oni ih JEDU SA UŽIVANJEM: Ovo je recept za LETNJI KLASIK koji uvek uspeva!
Ako postoji miris koji nas vraća pravo u bakinu kuhinju, onda je to miris knedli sa šljivama. U avgustu, kada su šljive najsočnije i najzrelije, pravo je vreme da napravite ovu poslasticu oko čijeg se naziva decenijama "lome koplja". U Vojvodini kažu da su to gomboce (jer knedle su za supu, one se ne pune voćem), u drugim delovima Srbije kategorički tvrde da su knedle sa šljivama, ali jedno je sigurno - svi ih vole!
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.