Negde ih zovu savijačice, negde gibančice, ali jedno je sigurno – ovo pecivo u Banatu ima dugu tradiciju, a recept se prenosi s kolena na koleno. Domaćice ih vole, jer ne moraju da čekaju da testo naraste, i mada se jedu prazne, mogu im se dodati slatki ili slani namazi po želji.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
SAVIJAČICE su ponos banatske kuhinje: Najlepše su PRAZNE I VRUĆE, a po ovom receptu su ih pravile naše bake
Negde ih zovu savijačice, negde gibančice, ali jedno je sigurno – ovo pecivo u Banatu ima dugu tradiciju, a recept se prenosi s kolena na koleno. Domaćice ih vole, jer ne moraju da čekaju da testo naraste, i mada se jedu prazne, mogu im se dodati slatki ili slani namazi po želji.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.