IZUMI KOJI SU PROMENILI SVET Ako ovaj koristite svaki dan - imate mnogo manju šansu da obolite od kancera želuca!

Svesni činjenice da pokvarena hrana ne samo da nije lepog ukusa, već da može da izazove ozbiljne stomačne probleme, pa i da bude opasna po život, naši preci su se kroz istoriju na različite načine dovijali kako da što duže sačuvaju svežinu hrane, spreče kvarenje sirovih namirnica i produže rok trajanja već pripremljenih obroka. Koristile su se i unpaređivale različite inovativne metode, od same termičke obrade odnosno kuvanja i pečenja, preko sušenja i fermentacije, pa sve do ukišeljavanja ili usoljavanja. Takođe, jedan od načina da se sačuva zdravlje ljudi bile su i različite restriktivne dijete ili postovi, koje bi bile plasirane kroz stroga religijska načela. Ipak, jedna metoda se vremenom izdvojila kao ubedljivo najuspešnija.

Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.