Zbog reakcije hrane sa posuđem u njoj se mogu naći opasni sastojci poput aluminijuma i jona metala. Najopasnije posuđe je reaktivno - ono od aluminijuma, bakra i teflona (koji je najopasniji na temperaturama od 260 do 350°C), zatim plastike, jer može ispuštati paru i metale opasne za zdravlje. Na žalost, takvi tiganji, šerpe i lonci su najčešći, pa ih zato koristite što ređe, a štetu možete smanjiti i upotrebom papira za pečenje.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Evo zašto sos od paradajza NIKADA ne treba da kuvate u ovom posuđu, a to svi radimo
Zbog reakcije hrane sa posuđem u njoj se mogu naći opasni sastojci poput aluminijuma i jona metala. Najopasnije posuđe je reaktivno - ono od aluminijuma, bakra i teflona (koji je najopasniji na temperaturama od 260 do 350°C), zatim plastike, jer može ispuštati paru i metale opasne za zdravlje. Na žalost, takvi tiganji, šerpe i lonci su najčešći, pa ih zato koristite što ređe, a štetu možete smanjiti i upotrebom papira za pečenje.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.