Mnogi misle da je podgrejan krompir nezdrav ili čak opasan, ali istina je daleko zanimljivija. Dok je važno čuvati kuvani krompir na pravilan način, posebno ako sadrži mleko, pavlaku ili sir, najveća opasnost ne krije se u samom podgrevanju, već u tome da stoji satima na sobnoj temperaturi. Tada postaje pogodno tlo za bakterije poput Clostridium botulinum, pa se krompir koji je dugo stajao van frižidera uvek smatra rizičnim.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.
Istina ili mit: Evo da li je PODGREJANI KROMPIR zaista OTROVAN
Mnogi misle da je podgrejan krompir nezdrav ili čak opasan, ali istina je daleko zanimljivija. Dok je važno čuvati kuvani krompir na pravilan način, posebno ako sadrži mleko, pavlaku ili sir, najveća opasnost ne krije se u samom podgrevanju, već u tome da stoji satima na sobnoj temperaturi. Tada postaje pogodno tlo za bakterije poput Clostridium botulinum, pa se krompir koji je dugo stajao van frižidera uvek smatra rizičnim.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.