NAJLEPŠA SALATA za novogodišnju trpezu: Pravi se BRZO I LAKO, neverovatno je osvežavajuća i nestaje sa stola za 5 minuta!
- Majonez i sušeni beli luk salati daju zavodljivu aromu
- Salatu možete servirati u činijama ili, za svečanije prilike u čašama za desert
Salata s piletinom i ananasom je pravi primer kako se jednostavni sastojci mogu pretvoriti u jelo prefinjenog ukusa, idealno za lagani ručak, svečani sto ili obično druženje s prijateljima.
Salata s piletinom i ananasom kao kombinacija mesa i voća nije nam više toliko strana i neobična, a spoj nežne i neutralne piletine sa slatko-kiselim i mirisnim ananasom je definitivno stvorio jedno uspešno novo jelo.
Recept za salatu s piletinom i ananasom
Potrebno je za marinadu za piletinu:
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
Ostali sastojci:
- 1 konzerva ananasa
- 150 g kačkavalja
- šaka oraha
- 4 do 5 jaja
- ulje
- majonez
- beli luk u prahu
Priprema:
Pileći file nežno utrljajte mešavinom soli, crnog bibera i ruzmarina. Poželjno je da ostavite meso da se marinira najmanje 30 minuta. File složite u pleh obložen aluminijskom folijom i lagano premažite uljem. Prekrijte folijom i pecite oko 60 minuta na 180 stepeni. Najvažnije je da piletina ostane sočna i mekana. Nakon pečenja, ostavite je da se ohladi pa je isecite na sitnije komade.
U većoj posudi pomešajte piletinu, narendan sir, ananas oceđen od sirupa, orahe i tvrdo skuvana, ohlađena i iseckana jaja. Salatu začinite majonezom i dodajte prstohvat sušenog belog luka za diskretnu, ali zavodljivu aromu. Ovaj začin je idealan izbor jer je blaži i elegantniji od svežeg.
Salatu možete da poslužite u klasičnoj činiji ili, za svečanije prilike u staklenim čašama ili čašama za desert. Naravno, ova salata je još ukusnija kada se pre serviranja kratko ohladi u frižideru.
Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.