Ako ne uradite OVA 3 KORAKA, jedete voće i povrće puno PESTICIDA I TOKSINA: Već kod prvog koraka većina pogreši
Voće i povrće koje ste doneli iz marketa je uglavnom puno bakterija i pre nego što se bacite na konzumiranje potrebno je da ga detaljno očistite, a već kod prvog koraka svi greše.
Evo kako stručnjaci predlažu detaljno čišćenje voća i povrća.
Prvi korak neka vam bude da operete ruke pre nego što dotaknete voće, jer nema smisla da ga uopšte perete ako ćete ponovo vratiti bakterije svojim rukama.
Potom voće i povrće nežno trljajte pod mlazom vode. To se odnosi čak i na voće sa korom.
Lisnato povrće uronite u vodu, naročito salatu. Sačekajte pet minuta pa ako je potrebno, promenite vodu i ponovite.
Pored toga, voće i povrće su puni i pesticida, a to može da reši malo sode bikarbone. Prosto pomešajte malo sode i vode i dobro isperite namirnice. Možete da pokušate i sa alkoholnim sirćetom koji ubija sve štetne mikrobe u voću.
Postupak je sledeći:
Voće ostavite da stoji u sirćetu dvadesetak minuta, a potom ga prebacite u mešavinu sode bikarbone i vode, ponovo na dvadesetak minuta.
ZAŠTO JESTI TREŠNJE
Ovi koraci su neophodni jer kupovno voće i povrće sadrže velike količine toksina. Kada se ti toksini talože u telu, mogu da izazovu autoimuna oboljenja, ali i hronične bolesti, upozorava SZO.
Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.