Burek sa kolenicom za bogovski obrok: Jelo za istinske gurmane!
Ako volite pite sa sirom, burek s mesom, ovaj sa kolenicom ćete obožavati! Pravi se jednostavno, a mi znamo kako. Samo pratite ovaj provereni recept i uživajte u gurmanskom obroku!
Postoji mnogo načina za pravljenje pita i bureka. Mnogi će reći da je burek samo sa mesom, tu su i oni koji će se čvrsto boriti za stav da je samo sa sirom.
Bilo kako bilo, važno je da je ukusno!
Recept za burek sa kolenicom
Potrebno je: pakovanje kora za pitu, 1 dimljena kolenica manja, 200 g crnog luka, 1 ljuta papričica, so prstohvat, biber prstohvat
Priprema:
Kolenicu skuvajte, pa meso odvojte od kože i kostiju. Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte, a zatim mu dodajte usitnjeno meso od kolenice. Začinite, dodajte ljutu papričicu i ostavite još desetak minuta da se ukuva. Pripremljenom masom punite kore za pitu i formirajte ih po želji, pa pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Probajte i neki od naših super recepata!
Burek sa dve vrste pečuraka: Ovakav još niste probali, zaista je fenomenalan!
Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.