Vuk Kostić: Pečeni muflon mi je omiljeno jelo

Vuk Kostić: Pečeni muflon mi je omiljeno jelo

0
190281_zabvuk-foto-goran-srdanov
190281_zabvuk-foto-goran-srdanov

Vuk Kostić, poznati glumac, nestrpljivo očekuje premijeru filma “Krugovi” Srdana Golubovića i ističe da se na drugačiji način raduje bioskopskoj premijeri od pozorišne.

Vuk Kostić sa devojkom Jelisavetom Orašanin, koja je takođe glumica
Vuk Kostić sa devojkom Jelisavetom Orašanin, koja je takođe glumica

U razgovoru za “Blic” on ističe da jedva čeka da sa bratom otputuje u novu avanturu na drugi kraj sveta, a do tada uživa u lovu, obožava da jede divljač koju sprema njegova majka, a nikad neće zaboraviti pečenog muflona kod svog profesora glume.

- Biće premijera “Krugova”, ne znam tačno ka,d ali ne opterećujem se time jer volim filmske premijere. Tada sam opušten, to sam snimao pre godinu dana i dođem na premijeru da ubirem plodove rada, da uživam, dok sa druge strane pozorišna premijera mi je više nekako radna atmosfera - kaže Vuk Kostić, koga trenutno publika može da gleda u predstavama u Narodnom pozorištu, u „Bošku Buhi“, „Madlenijanumu“ i Beogradskom dramskom pozorištu.

Pored glumačkog anganžmana, mladi glumac planira i nove epizode avanturističke emisije “Zadrži dah sa Vukom Kostićem”, pa ga možda put odvede u Indiju, iako bi najviše voleo ponovo da ode u Meksiko.

- Sve zavisi gde bude išao moj burazer, ići ću da ga posetim. Njegovi planovi su uvek čudni i nepredvidivi, a u nekom razgovoru sam načuo da planira da ide u Indiju.

- Tamo je dobro za ronjenje i te neke naše sportove. Voleo bih da odem jer nisam ranije tamo išao, iako navijam da idemo u Latinsku Ameriku. Tamo sam bio po dva i po meseca, u Meksiku, na obali Karipskog mora, i uvek sam voljan da burazer ode ponovo tamo, pa da idem kod njega. Nekako sam prevazišao Mediteran posle ronjenja tamo. Problem je jedino što njima jednom godišnje naleti uragan i sve im uništi, pa je Mediteran lepši s te strane jer je pitomiji za život - ističe ovaj glumac avanturističkog duha.

Kao strastveni lovac, Vuk priznaje da najviše voli da jede divljač iako nije vešt u spremanju.

- Divljač je opasna za spremanje jer ako se dobro ne spremi, stvarno može da bude žilava kao đon i onda ljudi imaju otpor prema tome. Kad to radi neki profesionalac kao što je moja majka, ona odvaja od žilica, secka meso na kockice

ako je za gulaš i onda to bude stvarno super. Jeo sam sto puta kad me časte ljudi kad imaju divljač, a meni je toga preko glave i onda kad probam, samo se razočaram - priznaje on i otkriva da je oduševljen mesom muflona.

- Meni je najbolje i najmekše meso muflona. To je pravio Mika Aleksić, moj profesor glume, kada sam mu jednom doneo za rođendan celog muflona. To je divlji ovan, inače mediteranska divljač, i Mika i njegova supruga su to pravili sa nekim šumskim plodovima koji su odlično išli uz meso. Svima je išla voda na usta i tog muflona smo smazali za pola sata. Mislim, bilo je dosta ljudi, al’ je brzo planulo - zaključuje kroz osmeh Vuk Kostić.

190281_zabvuk-foto-goran-srdanov
190281_zabvuk-foto-goran-srdanov
Vuk Kostić sa devojkom Jelisavetom Orašanin, koja je takođe glumica
Vuk Kostić sa devojkom Jelisavetom Orašanin, koja je takođe glumica
Izdvajamo za vas
Više sa weba