SMRDIBUBE KAO DELIKATES? Da li ćemo u Srbiji umesto kokica grickati INSEKTE: Evo šta kažu sa novosadskog fakulteta i koje su BUBE NAJUKUSNIJE

SMRDIBUBE KAO DELIKATES? Da li ćemo u Srbiji umesto kokica grickati INSEKTE: Evo šta kažu sa novosadskog fakulteta i koje su BUBE NAJUKUSNIJE

0

Za gastronome i viziologe insekti predstavljaju veliki neiskorišćeni potencijal koje mnogi nazivaju hranom budućnosti. Upravo insekti su dobili prošle godine odobrenje da se nađu i na trpezama država članica Evropske unije a odgovor na pitanje da li ćemo uskoro umesto kokica grickati crviće imaju naučnici sa novosadskog Poljoprivrednog fakulteta docent Miloš Petrović i zamenik šefa Laboratorije za ispitivanje stočne hrane i animalne proizvode Saša Krstović koji vrše oglede o nutritivnom sastavu insekata.

Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.