Poširane kruške: desert koji spaja voće, začine i kremaste ukuse

Poširane kruške: desert koji spaja voće, začine i kremaste ukuse

0
.
Foto: Promo
.

Posluživanjem se dodaje sirup i svež ruzmarin za dodatni ukus i eleganciju

Program emisije dostupan je na kanalu K1 i zvaničnom YouTube kanalu

Slušaj vest
0:00/ 0:00

U emisiji „Žena za sva vremena“ na televiziji K1, Bojan Repaja pripremio je elegantan, aromatičan i efektan desert – poširane kruške. Iako izgleda luksuzno, ovo jelo je izuzetno jednostavno za pravljenje. Slatkoća krušaka, toplina cimeta i meda, svežina narovih zrna i hrskavost oraha stvaraju savršenu kombinaciju za svaku priliku.

Sastojci:

  • kruške (čvrste, zrele)
  • med
  • cimet
  • ribizle (sveže ili smrznute)
  • plavi/buđavi sir (gorgonzola ili rokfor)
  • orasi
  • puter
  • krem sir
  • nar, očišćen
  • svež ruzmarin

Priprema:

Kruške oljuštite, ali im ostavite peteljku radi lepšeg serviranja. U šerpu sipajte vodu, dodajte med i cimet, pa lagano spustite kruške da se kuvaju na tihoj vatri dok ne omekšaju, ali da zadrže oblik.

.
Foto: Promo
.

Priprema fila:

U posebnoj posudi sjedinite krem sir, komadiće plavog sira, malo putera i sitno iseckane orahe. Po želji dodajte i nekoliko bobica ribizle za blagu kiselkastu notu.

Serviranje:

Kada su kruške gotove, pažljivo ih izvadite i napunite pripremljenim filom. Preko vrha pospite još malo oraha, dodajte sveže ribizle i zrna nara, a kao finalni dodir – grančicu svežeg ruzmarina.

.
Foto: Promo
.

Preliv:

Preko punjenih krušaka prelijte nekoliko kašičica sirupa u kojem su se poširale. Topla aroma meda i cimeta dodatno pojačava ukuse ovog delikatnog deserta.

Ovaj desert je savršen spoj slatkog, slanog i kiselkastog – idealan za praznike, svečane večere ili trenutke kada želite nešto posebno.

Emisiju „Žena za sva vremena“ gledajte svakog radnog dana posle „Uranka“. Program K1 televizije pratite na kablovskim operaterima: mts (kanal 111), Supernova (kanal 11), Orion (kanal 7), Hipernet (kanal 8) i SBB (kanal 12), kao i na zvaničnom YouTube kanalu.

.
. (Foto: Promo)
.
. (Foto: Promo)
.
. (Foto: Promo)
Izdvajamo za vas
Više sa weba