Čuveni slatkiš proglašen za NAJBOLJE JELO iz Srbije: Pekar Mesud napravi i preko 600 komada ovog specijaliteta dnevno, u ovom BESPLATNOM SASTOJKU JE TAJNA (FOTO)
Popularni portal za gastronomiju, Taste Atlas, objavio je listu najboljih jela sa područja Srbije. Prvo mesto na osnovu korisnika sajta zauzele su mantije karakteristične za pazarski i pešterski kraj, a potom slede leskovački ajvar užička komplet lepinja. Čuvene mantije deo su specifične gastronomije i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru i Sjenici. Pekarski zanat kod brojnih porodica ovde je tradicija koja se prenosi sa kolena na koleno. Mesud Mašović je jedan od tih majstora, a već četrdeset godina bavi izradom pita i mantija, i znaju ga svi u tom kraju ali i šire.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.