MAST I ČVARCI POSTALI LUKSUZNA ROBA "Onima sa tanjim budžetom preostaju viršle i salame"
Komentara 0
Na listi proizvoda koji su najviše poskupeli u proteklih godinu dana u samom vrhu se našla - svinjska mast, jer joj se cena više nego udvostručila. Ona je do pre nekoliko meseci bila 200 dinara, a danas se u prodavnicama i na pijacama ne može naći ispod 350, a u pojedinim trgovinskim lancima košta i do 500 dinara. Mast se dobija topljenjem svinjskog sala, u postupku proizvodnje čvaraka, a i potrošači koji vole ovu mesnu prerađevinu doživeli su udar na novčanik, jer sada za kilogram treba izdvojiti i do 2.400 dinara. Mesari kažu da je u poslednjih nekoliko godina ovaj proizvod doživeo procvat i da je čak postao traženiji i prestižniji od kobasica i kulena, a da se prodaje i "na sitno", po 100 grama, ali i na kilogram.
Sekcija komentara na ovom tekstu je sada zaključana. Sekcije komentara na svim tekstovima se automatski zaključavaju posle 48 sati od poslednjeg osvežavanja teksta.